Check Your Voting Status

Friday, September 12, 2008

RPK ISA'ed, Ahmad Ismail A Free Man - Malaysia Boleh?

Update: Please show your support ‘RPK detained under ISA. Pls come to Kelana Jaya Stadium 8pm 15th September, 2008 to show solidarity for RPK’.

For more details please visit Haris Blog, Zorro, Din Merican.



Malaysiakini breaking News,

Controversial blogger Raja Petra Kamaruddin has been detained under the Internal Security Act at 1.10pm today, says his wife.


Picture courtesy Malaysiakini.


Raja Petra Kamaruddin being detained under the ISA, under what crime. Well, you can always be detained under the ISA for not committing any crime as the ISA is "detention without trial". Without a trial there is no proof of you being guilty of any crime. The safest way to avoid being detained under the ISA is to be an UMNO member, like one Ahmad Ismail who had created the worst racial tension in the country history and yet he is a "FREE MAN" today.

Fellow Malaysian, the ISA is used against RPK not because he is a threat to society but a real threat to the people in the corridor of power. Only the coward will use the ISA to protect their self interest.


WE MUST STAND TOGETHER TO FIGHT THE REPEAL OF THIS DRACONIAN AND ARCHAIC ISA LAW

WE ARE WITH YOU RAJA PETRA KAMARUDDIN

5 comments:

  1. My Singaporean friend laugh at me and asked "Like this also can?" I looked down and replied "Hey, this is MALAYSIA."

    ReplyDelete
  2. tell him we are in Bolehland... apa pun boleh... but ISA racist ahmad tak boleh...

    ReplyDelete
  3. tahan sahaja pengkhianat agama bangsa dan negara ni. Cakap sekarang seolah-olah seorang ulama'. Selepas memecahbelahkan antara melayu kini rpk cuba untuk menyesatkan umat islam pula. Kepada orang PKR, selain daripada Ustaz 'Bapak Setan' Badrul Amin PKR, RPK adalah ulama' muktabar PKR. Untuk PAS TGHH dan TGNA sudah jadi watak kodi, yang diagung2kan RPK dan DSAI. DAP... gelak sakan dan tepuk tangan, tak lama lagi DAP tanpa PR akan memerintah Malaysia sebab semua parti melayu dah gagal.

    Sokong RPK ditahan, beliau biadap, kurang hajar dan menulis tanpa memikirkan apa kesan daripada tulisan beliau. Sumber-sumber RPK memesongkan fakta, fitnah dan menganggu kelancaran perjalanan mahkamah. RPK ikut sedap mulut sahaja tuduh orang itu ini, beliau berselindung disebalik bankrupsi. ISA memang wajar untuk RPK, untuk sesiapa yang mencadangkan RPK dibawa kemahkamah, tiada guna dengan Polis pun dia cakap no comment je memanjang, tidak hormat langsung. Inikan pula mahkamah. Orang PKR, penyokong setia Anwar, aku sedia untuk menerima kutukan korang. Tapi ingat, fakta-fakta mengenai Islam termasuk arahan tutup aurat, sirah nabi, sirah khulafa' ar-rasyidin semuanya sudah diputarbelitkan oleh RPK. ISA wajar dikenakan. Langkah yang bijak oleh kerajaan!!!

    Lagi satu, RPK juga telah menulis artikel mengajak orang Melayu PR bermandi darah memperthnkan orang bukan melayu PR, untuk menentang siapa???? untuk melawan Melayu UMNO. Ini hasutan untuk perang saudara! Quoted from malaysia-today.....

    "This is all Malaysians ask from Anwar and nothing more than that. Guard against anything untoward happening. Only when the coast is clear should you make your move. There should be no bloodshed and loss of life. And ask the Malays in the opposition to come out in defence of their non-Malay brothers and sisters and warn the Umno Malays, in no uncertain terms, that they take to the streets at the risk of facing fellow Malays from the opposition who will defend their non-Malay brethren to the last drop of their blood. I, for one, am ready to stand by my Chinese and Indian comrades. So let Umno be warned."

    jangan tak accept pula, penat aku tulis ni!!!

    ReplyDelete
  4. aku cuma boleh cakap satu saje...
    brader yg comment di atas tu bodoh dan tidak berpelajaran...

    Kalau semua melayu macam lu, memang malang lah umat islam

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails